Cum functioneaza o pompa de caldura aer-apa ?
Centrul TERMIKA, vine cu un produs nou revolutionar pe piata Moldovei, pompe de caldura aer-apa si pompe geotermale de la cel mai mare producator spaniol - EcoFOREST.
Destinate incalzirii locuintelor, pompele de caldura sunt dispozitive care functioneaza pe principiul transferului de caldura printr-un schimbator din cupru. Acestea se deosebesc intre ele in functie de sursa din care este transferata caldura, in momentul de fata existand trei tipuri de astfel de pompe:
apa-apa,
Modelele aer-apa, sunt cele mai populare dintre acestea, avand avantaje precum:
- se integreaza usor cu sistemele de incalzire existente (care functioneaza pe baza de combustibili solizi sa gaze naturale)
- necesita o investitie redusa
- se monteaza extrem de repede
- sunt ideale si pentru constructiile in care spatiul este limitat si nu necesita o intretinere speciala
Desigur, pentru a avea toate aceste avantaje, este important sa alegem cu atentie produsul, de la un brand recunoscut cu un bun nume pe piata de profil. Astfel Centrul TERMIKA va asigura cu alegerea corecta unei pompe de caldura.
Aerul inconjurator contine caldura chiar si atunci cand temperaturile scad sub zero grade Celsius. Asadar, ne putem folosi de acest lucru cu ajutorul unei pompe de caldura aer-apa, care este destul de usor sa fie montat in apropierea casei dvs montind traseul izolat catre cazangerie si care poate fi controlata usor de o automatizare bine ghindita cu diferite optiuni la alegere.
Caldura se extrage in sezonul rece cu ajutorul compresorului, urmand ca mai apoi acesta sa o raspandeasca in interiorul locuintei prin intermediul instalatiei din pardoseala, astfel vom avea cea mai mare eficienta in producerea si distribuirea caldurii uniform in toata casa cu pompe de model EcoAIR+ PRO sau EcoAIR + EVI destinate pentru conditiile extreme si zone cu temperaturi joase. De asemenea, aceasta poate ajuta si in ceea ce priveste producerea apei calde menajera, oferind doar avantaje si siguranta maxima pe un termen indelungat.
In sezonul cald ciclul de mai sus se inverseaza, pompa extrage racorea din aer si o introduce in locuinta Dvs. Putem raci orice suprafata din casa dvs inlocuind un conditioner clasic.
In ceea ce priveste eficienta sau randamentul, in cazul pompelor de caldura acesta este aratata de indicatorul COP – cu cat acesta este mai mare, cu atat pompa de caldura este mai eficienta. Simplificat, pompele de caldura au acelasi principiu de functionare precum aparatele de aer conditionat sau frigiderul Dvs.
Pentru detalii va puteti adresa la Centrul TERMIKA
Chisinau, str. Matei Basarab 2/1